MALZEMELER;
1 paket milföy hamuru
1 paket mantar
2 soğan
Kaşar peynir rendesi
Tuz
Kekik
Kırmızı biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt ( sos koyu olduğu taktirde süt ekleyebilirsiniz)
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI ;
Milföy hamurlarını yuvarlak kasenin ağzıyla kesiyoruz. 10 tanesini altına koymak üzere yağlanmış tepsiye diziyoruz. Geriye kalan 10 hamuru da ortasını su bardağıyla çıkararak simit şeklindeki hamuru tepsiye dizilmiş hamurların üstüne yapıştırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz. Diğer tarafta 2 soğanı doğradıktan sonra üstüne dilimlenmiş 1 paket mantarı ekliyoruz ve sotelemeye başlıyoruz. Mantarımız sotelendikten sonra üstüne tuz,kekik ve kırmızı biber koyuyoruz ve ardından sotemizi soğumaya bırakıyoruz. Kalın dipli tenceremize 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz, üstüne 2 yemek kaşığı unu ekleyip kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üstüne 1 su bardağı sütü döküyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz, topak olmaması için sürekli karıştırınız. Son olarak tuz ve karabiber koyup sosumuzu tamamlıyoruz. Fırından çıkardığımız üstü kızarmış bolobanlarımızın ortasını kaşığın tersiyle içine bastırıyoruz ve ortasını açıyoruz. Soğuyan beşamel sosumuza mantar sotemizi ekleyip karıştırıyoruz. Kaşık yardımıyla bolobanlarımızın içine beşamel soslu mantarımızı dolduruyoruz. Üstüne kaşar peynir rendesi dökerek tekrar fırına veriyoruz. Kaşarımız eridikten sonra fırından çıkarıp istediğiniz gibi üstünü süsleyip hemen servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder