Powered By Blogger

13 Şubat 2011 Pazar

Meşhur Şef'in Meşhur Tarifleri!

Bu yemek içmek işlerine profesyonel olarak nasıl ve neden bulaştığımı konuşmanın alemi yok, nitekim herkesin bu işte bir parmağı var... Benim hayalim tiyatrocu olmaktı, hala da öyle elbette, ama ablamın o çok doğru tespiti beni iknaya yetti sanıyorum: "..yemek yapmak da bir sanat, hem de çok zor bir sanat.."

Evet, yemek yapmak, onu sunmak, o armoniyi yaratabilmek, kendinden bir şeyler katabilmek gerçekten sanatçı ruhu gerektiren bir iş... Hamlet'i nasıl her oyuncu başka yorumluyorsa, her tarif de her yeni aşçının elinde yeniden hayat buluyor... Hem aynı zamanda profesyonel bir aşçı, gastronom hem de tiyatrocu olunmaz mı? Bizim aileye göre olunur, olunacak da!

Başlangıçta meşhur şef değil de genç şef ya da küçük şef olsun dedik blogun adı, ama hedefi yüksek tutmak lazım... Meşhur Şef diye diye belki gerçekten meşhuuur bir şef oluveririm!

Daha yolun çok başındayım, öğreneceğim binlerce mutfak sırrının minicik bir kısmı kitaplığımın bir rafını doldurmuş halde, ama yine de burdan alacağınız her tarifin tadı iyi bir oyuncunun Hamlet yorumu kadar lezzetli!

Hadi başlıyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder