Powered By Blogger

1 Kasım 2012 Perşembe

Puf Poğaça



1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yaş maya
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
Alabildiği kadar un
Yumurta sarısı



İçine:

Benim, evde tuzsuz bir kase lor peynirim vardı, ama tabi çok tuzsuz işime gelmedi. Bir de kullanılmayı bekleyen yarım demet artmış dereotum. Dereotunu robotta çektim, incecik oldular. Sonra dolaptaki bolca kalmış olan tuzlu trabzom tel peynirlerini gördüm. Onları da attım robota çekip incecik hale getirdim ve bir kabın içerisinde dereotunu, lor peynirini ve çekilmiş tel peyniri karıştırıp yoğurdum, ama siz içine patatesli bir karışım, kıyma ya da canınızın çektiği her ne düşündüyseniz onu uygunca hazırlayıp koyabilirsiniz.

Şimdi işleme geçelim:

Ilık süt, su ve mayayı geniş bir kabın içerisine koyup eritin ve içine geri kalan bütün malzemeyi ilave edin, daha sonra elinizle güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamından dahada yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun içine malzemenizi (peynir veya kıyma veya kaşar veya patates) koyarar düzgün bir şekilde kapatın ve yağlanmış tepsiye çok sık olmayacak şekilde dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak iyi bir şekilde kabarmalarını bekleyin. Üzerlerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüp çörekotunu ekin ve önceden ısınmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sararak servis edene kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder