Powered By Blogger

13 Ekim 2012 Cumartesi

Damla Çikolatalı Kurabiyeler





Damla Çikolatalı Kurabiyeler
24 kurabiye
malzemeler:
  • 1/2 su bardağı tereyağı (125gr yani yarım paket)
  • 1 su bardağı kahverengi şeker
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1+3/4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • isterseniz 1+1/2 tatlı kaşığı espresso (toz) ben üçü bir aradaların espressolarından kullandım, cafe crown'un var öyle espressoları
  • 1 su bardağı sütlü damla çikolata
not: su bardağı normalden büyük olmalı


hazırlanması:
  1. fırını 150C'ye getirin. tereyağını ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. tereyağını mikserle çırpmak zor olduğundan yumuşatmak için malzemeler arasında yer almamasına rağmen çok çok az miktarda süt döktüm (yaklaşık 30 saniye)
  2. yumurtayı ve vanilyayı ekleyip 30 saniye daha karıştırın.
  3. bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. bunu yağa ekleyip düşük hızda 15 saniye karıştırın. (birazcık daha sür koyabilirsiniz karıştırmada güçlük olursa, ama sakın abartmayın, cıvık olmamalı hamur!)
  4. espressoyu ve çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. (hamurunuz normal kurabiye hamurundan farklı olarak elinize yapışan bir kıvamda olacak)
  5. fırın tepsisini yağlayın. hamurdan bir kaşık alıp tepsiye koyun. hamurun üzerini kaşığın arkası ile düzleyin. 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder