Bu hafta balığa dönüş yapmanın vakti geldi bence. Hazır babam evde balık konusunda türlü çeşit tür ve deneyimler sunarken ben de okulda öğrendiğim bir tarifi siz karnı acıkmış dostlarıma sunayım diyorum ;)
BALIKÇI LİMONU
Malzemeler:
4 adet büyük limon
250 gr ton balığı
3 adet haşlanmış yumurta
2 tutam maydanoz
4 tatlı kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
İlk önce limonlarımızı ortadan kesip alt kısımları düzlenecek şekilde kesiyoruz.Tatlı kaşığıyla limonların içlerini tamamen çıkarıyoruz sadece limonun dışı kalacak. 3 tane yumurtamızı haşlayıp çok küçük ve şekilde doğruyoruz. Ton balıklarının yağını süzüp bir kabın içersine alıyoruz ve iyice eziyoruz. Doğranmış yumurtalarımızı ve mayonezi ton balıklarına katıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra maydanozlarımızı ince şekilde doğruyoruz ve harcımıza ekliyoruz. Son olarak da limon suyu ilave edip karıştırıyoruz. Harcımızı içini temizlediğimiz limonlarımızın içine dolduruyoruz. Üstüne maydanoz yaprağıyla servis yapıyoruz..( İsterseniz limonların altına marul koyarak servis edebilirsiniz.)
Afiyet Olsun.. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder